Ook al is internet marketing erg populair bij veel bedrijven, waarom is het dan van belang in te zien om bijvoorbeeld A5 flyers te laten drukken. Vandaag de dag wordt deze marketing tool een beetje over het hoofd gezien. Maar flyers laten drukken kan nog steeds erg interessant zijn om nieuwe en bestaande klanten te benaderen.

Promotie flyers kunnen specifiek voor jouw actie ontworpen worden. De keuze van het formaat, de kleuren, dikte en welke boodschap erop komt, is zeer belangrijk om een effectieve campagne te voeren.

Flyers laten drukken is betaalbare marketing

Anders dan andere vormen van marketing, worden flyers niet na één oogopslag vergeten. Ze worden ergens neergelegd op kantoor of in huis waardoor ze weer vaker onder de aandacht kunnen komen. Zo komt jouw flyer keer op keer bij je klanten onder de aandacht zodat de investering zich telkens weer terugbetaalt.

Flyers kunnen meerdere doelen dienen

Omdat flyers aan jouw specifieke wensen kunnen voldoen, betekent het dat ze meerdere doelen dienen. Als jij bijvoorbeeld een afhaalrestaurant hebt, kan je de flyer ook gebruiken als menukaart.
Flyers kunnen dubbelzijdig worden geprint of gedrukt, wat kan inhouden dat je aan de ene zijde je actie promoot en aan de andere zijde een aanmeldformulier plaatst.
Zo kunnen klanten de flyer bijvoorbeeld in de brievenbus deponeren om zich aan te melden voor jouw actie of nieuwsbrief.

Goede drukkwaliteit

Goede drukkwaliteit is belangrijk, wij verzorgen de voorbereiding, zodat jouw flyer ook goed gedrukt wordt. Hoe dat er uit moet komen te zien heeft alles te maken met de eisen van je markt en de wensen van je klanten.

Iedereen kan jouw flyer te zien krijgen

Een breed publiek bereiken door ze deur aan deur te verspreiden of juist gericht op potentiële klanten. Je kan ze ook uitdelen op straat, een beurs of tijdens een event.
Je kan ze simpelweg overal uitdelen, waar je doelgroep zich ook maar bevindt. Wil je flyers laten drukken, denk dan goed na over de manier waarop je ze gaat verspreiden, of laat je adviseren door een expert.

Hoe maak je jouw flyer pakkend

Eén van de vele leuke dingen aan flyers is dat er geen one-size-fits-all ontwerp dat werkt is. Je kan een beetje stoeien met verschillende maten en materialen om te kijken wat het beste bij jouw bedrijf past of welke het beste werkt. Voor een administratiekantoor dat flyers wil laten drukken kies je iets anders dan voor de bakker op de hoek. 

Doelgroep

Ook heeft het met je doelgroep te maken en waar ze zijn als ze de flyer onder ogen krijgen. Ga je strooien op straat, dan kies je voor een makkelijk te hanteren formaat zoals A5 flyers, zodat men het gemakkelijk mee kan nemen.

Geef je klanten een “call to action”

Je kan een flyer voorzien van een call to action. Dit kan zijn: om naar een event te komen, je product te kopen, of om simpelweg je facebook pagina te liken. Als je producten wilt gaan verkopen zorg dan dat je een kortingsbon op je flyer zet. Dat kan een code (coupon) zijn of bijvoorbeeld een spaarkaart voor kortingen in de toekomst. Een spaarkaart is een sterke marketing tool die buiten de supermarkten om, bijna niet meer wordt toegepast, ga je flyers laten drukken, denk hier dan eens aan!

Conclusie

Flyers laten drukken kan een erg goed marketinginstrument zijn. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat de kwaliteit van het ontwerp, de inhoud van de boodschap en de manier waarop de flyers onder de aandacht van de klanten worden gebracht, bepaalt hoe effectief jouw campagne daadwerkelijk wordt. Als je op zoek bent naar flyers met een hoge kwaliteit ontwerp en druk tegen de gunstige prijs, neem dan contact op om een offerte op maat te krijgen, geheel vrijblijvend uiteraard.

Deel dit bericht via onderstaande Social Media
Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?