Waarom een logo?

Als ondernemer kun je niet zonder een logo dat jouw bedrijf representeert. Krachtig, uniek, herkenbaar en past bij de kernwaarden van je bedrijf. Het vertegenwoordigt je bedrijf en moet daarom passen bij je doelgroep. Laat je logo ontwerpen in Vorden bij YourPress Media.

Elke dag zien we talloze logo’s voorbij komen: langs de snelweg, op internet en in de sociale media. Een logo moet in korte tijd raak zijn. Het moet opvallen, de aandacht trekken en blijven hangen in het hoofd van de ander. De kosten van een logo ontwerp kunnen variëren, afhankelijk van de wensen van de opdrachtgever.

Logo ontwerpen

Een logo is een eenvoudig beeld, dat jouw bedrijf vertegenwoordigt

Wij maken het uniek

Het laten maken van een beeldmerk logo is dus een belangrijk onderdeel van je marketing. Het simpele beeld vertegen-woordigt jouw bedrijf en legt – als het goed is – meteen de link naar wat je te bieden hebt. Maar hoe ziet een goed logo eruit? En wat past bij mijn bedrijf en bij wat ik wil uitstralen?

Om te ontdekken wat bij jou past, willen we eerst weten wat je doet, wie je bent en wat je wilt uitstralen. In een gesprek praten we over jou en over jouw bedrijf. Ook nemen wij kleurkaarten mee, zodat we kunnen bepalen welke kleuren je aanspreken. Welk gevoel geven bepaalde kleuren je? Dat is heel persoonlijk en heel bepalend voor je beeldmerk of handelsnaam. Kleuren zijn voor ons de basis, pas daarna bedenken wij de vormen.

Tijdens het gesprek vormen zich meteen al allerlei vormen en beelden. Vaak maken we meteen een schets om te kunnen toetsen of wij jouw bedrijf kunnen vertalen in een logo.

Logo’s vallen op, trekken de aandacht en blijven hangen

Het ontwerpproces

Jouw logo ontstaat door met elkaar te overleggen/sparren. Wij maken varianten van jouw logo met verschillende kleuren, vormen, groottes en lettertypes. Wij merken dat dit proces het beste werkt; door allerlei voorbeelden te geven.

Aan het eind van het ontwerpproces heb jij een logo dat helemaal naar je zin is. Het is jouw unieke,  herkenbare, krachtige logo dat past bij de kernwaarden van je bedrijf. Op die manier zal het jouw doelgroep aanspreken.

Dat is het leuke van ons vak: om de bedrijfsfilosofie en de persoon te kunnen ‘vangen’ in een beeld. Bovendien is je logo het startpunt van je hele huisstijl. Met de kleuren, vormen en lettertypes van je logo kun je je hele huisstijl verder invullen.

Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?